Wat is een movinghead?

De toegevoegde waarde van bewegend licht

In grote lijnen zijn er twee verschillende soorten verlichting: dynamisch oftewel bewegend licht en statisch vast licht. De combinaties zijn eindeloos! Lees verder over bewegend licht of klik hier voor meer informatie over statisch licht.

Wat is bewegend/dynamisch licht?

Dynamische verlichting is er in veel verschillende varianten. Denk bijvoorbeeld aan simpele lichtbronnen die al op de kermis te winnen zijn, maar ook grote effecten die in de buitenlucht toe te passen zijn. De effecten die wij voornamelijk toepassen zijn movingheads.

Wat zijn movingheads?

Movingheads zijn bewegend lichtelementen en kunnen tot bijna 360 graden draaien. Deze elementen bewegen bijvoorbeeld op muziek en, zoals de naam het al zegt: hebben bewegende koppen. Juist door deze bewegende koppen hebben ze een kenmerkend feestelijk effect. Deze lichtbron tilt het feest naar een hoger niveau! Er zijn verschillende soorten movingheads: spot movingheads en wash movingheads.

De movinghead spot

De movinghead spot kan figuren (ook wel gobo's genoemd) projecteren in een ruimte. Hierbij moet je denken ook bijvoorbeeld een zonnetje, rondje, vierkantje of zelfs op maat gemaakte teksten! Deze variant movinghead kan verschillende kleuren licht projecteren, waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Vaak gaat het om 8 tot 12 verschillende kleuren!

De movinghead wash

De wash variant kan geen figuren projecteren, maar produceert één grote lichtbundel. Deze variant geeft meer licht in een ruimte dan de spot variant. Ook in deze variant is de keuze aan kleuren onbeperkt. Doordat deze door LED-lampen is uitgerust kan iedere denkbare kleur toegepast worden. Een ander voordeel van de wash die wij gebruiken is dat deze relatief compact is. Door zijn compacte vorm kan deze op vele verschillende manieren toegepast worden: wij monteren de wash movinghead door zijn compacte vorm regelmatig in een trussboog.

Wil je weten hoe we een movinghead kunnen gebruiken op jouw feest, of wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Reviews

Uit 347 reviews worden wij gemiddeld beoordeeld met een 9,2!


Gemiddelde beoordeling 4,8 van de 347 reviews
A&M wedding deejays is onderdeel van A&M Audio.
Sander 38, 4871 NB Etten-Leur, Tel.: 076-8884505
info@amaudio.nl,

Disclaimer / Privacybeleid / Algemene voorwaarden

Beoordeling door klanten: 4,8 / 5 - 347