Wat is statisch licht?

De toegevoegde waarde van statisch licht

In grote lijnen zijn er twee verschillende soorten verlichting: statisch (vast licht) en dynamisch (bewegend) licht. Met deze twee varianten van verlichten zijn vele combinaties te maken. Voor meer informatie over statisch licht, lees dan hier verder. Voor meer informatie over bewegend licht, bekijk dan het onderwerp movingheads.

Wat zijn parren?

Parren zijn de basisverlichting van een drive-in-show. Dit zijn de vaste lichten (statisch licht), in verschillende kleuren. Er zijn verschillende soorten parren, ook wel spots genoemd. Denk bijvoorbeeld aan de lampen die in theaters hangen. Maar tegenwoordig zijn er ook LED spots (LED parren) die hetzelfde effect geven in een ruimte. Deze basis geeft direct al een gezellig effect aan ieder feest.

Welke mogelijkheden zijn er?

De combinatie met movingheads maakt het geheel helemaal af! Ook worden de spots met een aantal bij elkaar, in een truss of op een statief gemonteerd. Vaak gaat dit per 4 of 6 stuks in verschillende kleuren. De vaktermen hiervoor zijn dan fourbar of sixbar. Soms worden de spots ook op de grond geplaatst, dat noemen we floorspots. Hiermee kun je extra sfeer aan een ruimte brengen door wanden of objecten uit te lichten.

LED verlichting

Al onze statische verlichting is uitgevoerd met LED lampjes. LED staat voor Light Emitting Diode en staat bekend om haar kleuren. Bij LED is namelijk mogelijk om altijd de kleuren aan te passen! Op die manier kan de gehele feestavond de kleur aangepast worden aan bijvoorbeeld de sfeer of soort muziek.

Wil je weten hoe we statisch licht kunnen gebruiken op jouw feest, of wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren graag!

Reviews

Uit 227 reviews worden wij gemiddeld beoordeeld met een 9,2!


Gemiddelde beoordeling 4,8 van de 227 reviews
A&M wedding deejays is onderdeel van A&M Audio.
Sander 38, 4871 NB Etten-Leur, Tel.: 076-8884505
info@amaudio.nl,

Disclaimer / Privacybeleid / Algemene voorwaarden

Beoordeling door klanten: 4,8 / 5 - 227